Pomocy
Ania: a)A\B ⊂ C ⇔ A ⊂ B∪C; b)A∪B = (AΦB)∪(A∩B) − jak dowodzić takie twierdzenia algebraicznie?
Niech f,g : R→R będą dowolnymi funkcjami. Zakładamy, że A jest zbiorem wszytskich pierwiastków
rzeczywistych równania f(x) = 0, a B jest zbiorem wszytskich pierwiastków rzeczywistych
równania g(x) = 0. (a) Wyznaczyć zbiór wszystkich pierwiastków rzeczywistych równania:
a) f(x)g(x) = 0, {no to będzie że A ∪ B, ale pytanie brzmi czy ja to muszę jakoś zapisać
udowodnić?} Czy mogę poprostu napisać że f(x)g(x)= A∪B.
8 paź 13:15
Ania: Czemu pokazuje że ktoś odpisał a ja nie widze odpowiedzi?
8 paź 15:35