macierz
dawek: Olicz wyznacznik macierzy
1 2 0 1
2 1 0 2
1 3 4 1
2 1 0 1
co sposób to inaczej wychodzi... wyjdzie 0
7 paź 21:02
5-latek: To wpisz do wolframa i bedziesz wiedzial ktory sposob dobry
Wedlug mnie 0 nie wyjdzie bo ani wiesz czy kolumna nie sklada sie z samych zer
ani wiersze czy kolumny (obojetnie jakie nie sa rowne ani proporcjonalne
7 paź 21:16
dawek: raz wychodzi −3, raz −20..
7 paź 21:19
Jack: nie da sie.
7 paź 21:20
dawek: a raz 12..
7 paź 21:23
Jack: wyznacznik mozna tylko z kwadratowej.
tutaj sie po prostu nie da.
7 paź 21:25
dawek: ona jest kwadratowa.. 4x4..
7 paź 21:28
dawek: już chyba nie trzeba, któryś raz z kolei wychodzi 12
7 paź 21:33
Mila:
1 2 0 1
2 1 0 2
1 3 4 1
2 1 0 1
wg 3 kolumny, 3 wiersza
4*(−1)3+3*det(A)
A:
1 2 1 ||1 2
2 1 2 ||2 1
2 1 1 ||2 1
det(A)=1*1*1+2*2*2+1*2*1−(2*2*1+1*2*1+1*1*2)=
=1+8+2−(4+2+2)=11−8=3
W=4*1*3=12
7 paź 21:36
Jack: jaa, zle spojrzalem ;x
sorki
7 paź 21:43