matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
asi:
wyznacz dziedzine naturalna funkcji 1) f(x)=
3
√
x−2
+
3
√
x
2
+1
2) y=logx+3(5−x) 3) y=
2
√
x
2
−4
/x
7 paź 17:24
Janek191:
1) D = ℛ
7 paź 18:59
Adamm:
2) x>0 3) x
2
−4≥0 ∧ x≠0 ⇒ x≤−2 ∨ x≥2
7 paź 19:02