Logarytmy
Perfect morning: Jak to mozna policzyc?
2log2√215
7 paź 13:32
Perfect morning: log35 * log2527
7 paź 13:36
5-latek: | 2 | |
log2√215= log23/215= |
| log215= log2152/3 |
| 3 | |
2
log2152/3= 15
2/3
7 paź 13:38
Jerzy:
| 1 | |
skorzystaj ze wzorów: loganb = |
| logab oraz blogbc = C |
| n | |
7 paź 13:38
Perfect morning: czyli majac cos w stylu
logaxb moge to zapisac jako 1/x*logab ?
7 paź 13:40
Perfect morning: Dzieki Wam wielkie
![](emots/2/zeby.gif)
, szczerze mowiac, zastanawialem sie czy tak moznabo w tym drugim by to
mialo wiele znaczenia
![](emots/2/zeby.gif)
!
7 paź 13:40
Perfect morning: log
35 * log
2527 = log
35 * 3/2 * log
53 = 3/2 * log
35 * (1/log
35) = 3/2
dobrze zrozumialem
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
?
7 paź 13:45
Jerzy:
Dobrze.
7 paź 13:47
Perfect morning: a dziekuje bardzo za pomoc :
)
7 paź 13:50
Perfect morning: :))
7 paź 13:50