matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bggg
gdg:
Niech ~a = [0, 1], ~b = [−2, 1] i niech wektor ~a będzie zaczepiony w początku układu współrzędnych. Narysuj zbiór wszystkich położeń końca wektora ~c = ~a +~b t, gdzie t ∈ R. Co to za zbiór?
7 paź 13:17