de morgan
elo:
(x +4)(x −5) = 0 ↔ x = −4 x = 5
Zastosuj do tego prawa de morgana.
Jak to zrobić mógłby ktoś wytłumaczyć
7 paź 11:57
elo: (x +4)(x −5) = 0 ↔ x = −4v x = 5
zapomniałem o tym "lub" w poście powyżej
7 paź 11:59
5-latek: jesli zastosujesz prawa de Morgana to x≠−4 ∧ x≠5
7 paź 12:17
elo: nie rozumiem, mógłby ktoś napisać jak ma wyglądać odpowiedź w tym jednym przykładzie.
Jak zrobiłem

To jest przykład i treść zadania to zastosuj do podanych przykładów prawa de
morgana
7 paź 12:40
5-latek: ¬(x=−4⋁x=5)⇔¬(x=−4)∧¬(x=5)
7 paź 12:45
5-latek: No to teraz maciu napisz w druga strone
7 paź 12:47
elo: ok, czyli poprawna do tego przykładu odpowiedź to będzie :
¬(x=−4)v¬(x=5)↔¬(x=−4∧x=5)
7 paź 12:52
elo: halo @5−latek albo ktoś inny ogarnięty w tym temacie
O to chodziło w tym zadaniu

nie trzeba nic rozbić z tą częścia przed funktorem
7 paź 12:59
5-latek: Jerzy powinien odpowiedziec .
On sie na tym zna .
7 paź 13:02
elo: ktoś może sprawdzić czy to rozwiązanie które podałem jest ok i tyle wystarczy
7 paź 13:56