tryg
Błażej: sin
3 x + cos
3 x=1
Chyba ostatnie
6 paź 23:49
5-latek: (sinx+cosx)(sin2x−sinxcosx+cos2x)=1
(sinx+cosx)(1−sinxcosx)=1 dalej Ty
6 paź 23:53
Błażej: Nie do końca wiem co dalej
7 paź 00:03
5-latek: Proszse skorzystac z tego ze sins+cosx=
√2*sin(45
o+x)=
√2*cos(45
o−x)
| | sin(x+x)+sin(x−x) | |
oraz sinx*cosx= |
| |
| | 2 | |
7 paź 00:12
Mila:
sin3x+cos3x=sin2x+cos2x
sin3x−sin2x+cos3x−cos2x=0
sin2x*(sinx−1)+cos2x*(cosx−1)=0
sin2x≥0 , sinx−1≤0, cos2x≥0, cosx−1≤0
Lewa strona równania równa zero⇔
sin2x*(sinx−1)=0 i cos2x*(cosx−1)=0
dokończ
7 paź 00:26
5-latek: Dobry wieczor
Milu
Pozdrawiam
Moj mały wojownik juz w koncu spi

dziadek jest teraz szczesliwy bo jest ze mna
Dostalem 10 zabiegow na laser do rozbicia bo sie zle zroslo

A moj sposob byl
Milu zły?
7 paź 00:31
5-latek: Dobranoc
7 paź 00:49