matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
op10:
W trójkącie ABC dane są: cos∡A=−
7
18
, cos∡B=
4
5
i |AB|=24. Oblicz długości pozostałych boków trójkąta ABC.
6 paź 23:21
Jack:
no to 2 rownania z tw. cosinusow.
6 paź 23:23
op10:
ok dzięki
7 paź 08:48