matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Błażej:
Oblicz cos
2
x − 2 sinx+2=0
6 paź 23:12
marek:
1. zamień z jedynki trygonometrycznej cos
2
x=1−sin
2
x 2. podstaw t = sinx
6 paź 23:14
bv:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1600.html
6 paź 23:14