nawiasy i prawidłowe znaki
Gniewna: (3x−1)(2−x)−(−2x(x+3))=6x−3x2−2+x+2x2+6x=13x+2x2−2
6 paź 22:32
Gniewna: Ciekawi mnie czy nic nie namieszałam i wynik jest ok
6 paź 22:32
zef: po pierwszym znaku = jest ok dalej źle.
6 paź 22:33
Ajtek:
6 paź 22:33
Ajtek:
Sorry −x
2+13x−2 winno być, nie sprawdziłem ońcowych rachunków

.
6 paź 22:34
Gniewna: Rzeczywiście, wkradł się mały błąd
6 paź 22:36
piotr: proponuję aby przekształcenia arytmetyczne sprawdzać sobie samemu
6 paź 23:01
Hajtowy:
Od kiedy 2x
2 − 3x
2 = 2x
2?

Od kiedy: 6x+x+6x=13x?
6 paź 23:04
Ajtek:
Hajtowy, nie rozumiem:
"Od kiedy: 6x+x+6x=13x?" ....
6 paź 23:09
Hajtowy: eh...

nawet nie dasz sprawdzić ludzi ... psujesz zabawę
6 paź 23:15
Ajtek:
To ja powiedziałem sprawdzam, Ty blefowałeś

.
6 paź 23:21