Iloczyny wektorowe
52: Pokazać własność :
x * y=−y * x iloczyny wektorowe...
* to iloczyn wektorowy
x * y=(x2y3−x3y2;x3y1−x1y3;x1y2−x2y1)
|i j k |
−y * x= |−y1 −y2 −y3 | = i(−y2x3+y3x2)−j(−y1x3+y3x1)+k(−y1x2+y2x1)
|x1 x2 x3 |
−y * x =(−y2x3+y3x2;y1x3−y3x1;−y1x2+y2x1)
Widzimy, że się zgadza, czy tak może być ?
6 paź 21:13
Mila:
I uporządkuj wg pierwszego iloczynu.
=(x2y3−x3y2; x3y1−x1y3; x1y2−x2y1)
6 paź 21:33
52: Dziękuję

Jakiś komentarz się przyda ?
6 paź 21:34
Mila:
Wszystko napisane.
6 paź 22:27
Metis:
6 paź 22:29
jc: Metis, już Cię zmęczyły studia? Od dwóch dni się tylko uśmiechasz.
6 paź 22:32
Metis: Indeksuję
6 paź 22:33
jc: ?
6 paź 22:34
Jack: jutro pierwsza kartka z relacji
6 paź 22:34
52: I robotyka z głowy
6 paź 22:52
Mila:
To co tu robisz Jack ?, do relacji szybko się zabieraj.
6 paź 23:33
Mila:
Właśnie, Metis , pierwsze wrażenia?
6 paź 23:33
Metis: Milu jest pięknie

Wybrałem sobie świetnych wykładowców, a nie takich by "tylko zdać", aż chce się chodzić na ich
wykłady.
Atmosfera też świetna i cała uczelnia. Jak na razie najlepszy wybór jaki mogłem dokonać
6 paź 23:49
Mila:
To fantastycznie. Oby nie zmieniło się Twoje odczucie. Pracuj systematycznie .
7 paź 00:12
Metis:
7 paź 00:12