matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice POMOCY :<
kaziu:
Lim
x
4
− 5x
2
+ 4
x−>−1 =
x
4
+ 2x
2
− 8
6 paź 21:08
Adamm:
x
4
−5x
2
+4
1−5+4
lim
x→−1
=
=0
x
4
+2x
2
−8
1+2−8
6 paź 21:09
jc:
0
6 paź 21:10
Janek191:
lim f(x) = 0 x→ −1
6 paź 21:16