Oblicz (potęgi i pierwiastki)
Gniewna: 3√27x9−1,5x(13)span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">34x(181)−2
6 paź 20:48
PW: Nie wyszło, napisz jeszcze raz.
6 paź 20:49
Gniewna: 3√27 x 9−1,5 x (13)(do potęgi 34) x (181)(do potęgi −2)
6 paź 20:54
Janek191:
| | 1 | | 1 | |
3√27*9−1,5*( |
| )34* ( |
| )−2 |
| | 3 | | 81 | |
6 paź 21:02
Janek191:
= 3*3√3*3−3*3−34*812 = 32*30,5*3−3*3−34*38 =
6 paź 21:05
Gniewna: Jak 9−1,5 zamieniło się w 3−3?
6 paź 21:38
Gniewna: Wyszło mi 3274≤
6 paź 21:56