Iloczyn skalarny
52: Pokazać własność a x b= b x a (iloczyny skalarne) w przestrzeni R3.
a,b − wektory
Czy mogę to zrobić tak ?
| | | |
L=a x b = aTb = [a1 a2 a3] | =a1b1+a2b2+a3b3 |
| | |
b
3
| | | |
P=b x a = bTa = [b1 b2 b3] | =b1a1+b2a2+b3a3 |
| | |
a
3
L=P
?
6 paź 18:36
Kacper:
Ja bym po prostu napisał
a=[a
1,a
2,a
3]
b=[b
1,b
2,b
3]
axb= a
1b
1+a
2b
2+a
3b
3
bxa= b
1a
1+b
2a
2+b
3a
3
axb=bxa
6 paź 18:41
52: Dzięki

Co porabiasz w życiu ? Uczysz, piszesz ?
6 paź 18:42
Kacper:
Piszę? Co?

Uczę innych i siebie
6 paź 18:43
PW: ... co wynika z przemienności mnożenia w zbiorze liczb rzeczywistych
6 paź 18:43
52: Dzięki
PW 
Brakowało nam Cię na tym forum
6 paź 18:46
52: @
Kacper Co piszesz? Coś mi wspominałeś o jakimś LateX o jakiejś książce, zbiorze

coś
świta

?
6 paź 18:47
Kacper:
Nie bardzo mam czas
6 paź 18:48
52: A to siebie ? To co dokładnie ?
6 paź 18:51