matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice i pochodna
mtr:
Witam. Moglby ktos sprawdzic i podac tutaj ile wynosza granice tej funkcji oraz jej pochodna :
1
2
x +1+
1
2x
.Z gory dziekuje.
8 sty 20:31
jo:
Df = R\{0} granica w: −
∞
= −
∞
,
∞
=
∞
, 0
−
= −
∞
, 0
+
=
∞
1
1
pochodna:
−
2
2x
2
8 sty 20:50