Równanie
zagubiony: Rozwiąż równanie:
√x2+2x+1−√x2−2x+1=2
Wyszedł mi cały przedział x€<1; ∞) ale nie jestem pewien czy to jest dobrze.
6 paź 09:51
jc:
6 paź 09:57
5-latek: x2+2x+1≥0
x2−2x+1≥0
To zalozeenia
Skoro rownanie to
√x2+2x+1= 2+√x2−2x+1 Teraz podnies to do potegi drugiej i licz
6 paź 09:59
===:
albo
|x+1|−|x−1|=2 i przedziały
6 paź 10:34
zagubiony: Właśnie zrobiłem przedziałami.
Z trzeciego przedziału ( x∊<1;∞) ) wychodzi mi wyrażenie prawdziwe. Oznacza to, że cały ten
przedział jest rozwiązaniem, prawda?
6 paź 10:42
===:
prawda
6 paź 10:48
zagubiony: Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc
6 paź 12:55