matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
?:
oblicz 40% odwrotności liczby 2
√
2
−3
5 paź 21:36
Ajtek:
1
4
2
Odwrotność liczby 2
√
2
−3 to
, 40% zaś to
=
2
√
2
−3
10
5
1
2
czyli masz do policzenia:
*
, działaj
.
2
√
2
−3
5
5 paź 21:39
?:
dzięki
5 paź 21:41
5-latek:
1
*0,4 = −(2
√
2
+3)*0,4 =
2
√
2
−3
5 paź 21:41
Ajtek:
Proszę
.
5 paź 21:49