zadanie
śliwka: x = 56
y = 43
1/ x 2 + 1/ y 2 =
5 paź 20:45
myszka:
| 1 | | 6 | | 1 | | 36 | |
| = |
| to |
| = |
| |
| x | | 5 | | x2 | | 25 | |
| 1 | | 1 | |
| + |
| = ............... |
| x2 | | y2 | |
5 paź 20:50
śliwka: 36/ 25 + 9/ 16 = 576/ 400 + 225/ 400 = 801/ 400 = 2 1/ 400
5 paź 20:53
śliwka: bardzo dziękuję
5 paź 20:53
5 paź 20:54
myszka:
| | 4 | |
Zapisuj ułamki za pomocą U{ 4 } { 3} bez spacji |
| |
| | 3 | |
5 paź 20:56
śliwka: jeszcze mam tylko jedno proszę o pomoc mam z tego sprawdzian
5 paź 20:57
myszka:
"małolatku"

W gimnazjum nie można używać kalkulatora !
5 paź 20:57
5-latek: Dobry wieczor
Myszka 
A Pani mam w przedszkolu pozwala
5 paź 21:00
Ajtek:
Witam
myszka, 5−latek 
.
Ja swoim kursantom kategorycznie zabraniam używać kalkulatorów. A dlaczego, otóż są różne
kwiatki, np: 2+2*2=8. Mam taki jeden w domu, skonfiskowałem kumplowi

.
5 paź 21:00
śliwka: oblicz u + v + w
odp. podaj w najprostszej postaci
u = 14 m 2 t − 35 m t + 28 m t 2 kreska ułamkowa 7 m t
5 paź 21:02
śliwka: v = 9 m 2 t 2 − 21 m 2 t kreska ułamkowa 3 m 2 t
5 paź 21:03
Janek191:
Brak v i w
5 paź 21:03
śliwka: już mi wyszło dziękuję Ci bardzo za pomoc
5 paź 21:04
śliwka: pozdrawiam
5 paź 21:04
5-latek: Dobry wieczor
Ajtek 
A to w sumie tez dobrze niekiedy . Wyciagasz 2 razy po 2 flaszki i mowisz ja juz postawilem
4
i stawiam jeszce dwie to w sumie bedzie 8 .
Teraz leci drugi
5 paź 21:06
Ajtek:
Dobre "małolatek"

Czyli coś w ten deseń:
Jak mówię, że piję, to piję.
Jak mówię, że płacę, to mówię.
5 paź 21:14
5-latek:
5 paź 21:16