Oblicz średnią szybkość tego samochodu.
Maciess: Samochód jedzie z A do B. Przez 1/3 drogi jedzie z v1=40km/h a pozostałą część z v2=70km/h
5 paź 20:24
Janek191:
| | 23 S | | 2 S | |
t2 = |
| = |
| = |
| | v2 | | 3 v2 | |
5 paź 20:27
Maciess: Możesz podać wynik? Bo nie jestem pewien czy dobrze wyliczyłem
5 paź 20:30
myszka:
56 km/h
5 paź 20:33
Janek191:
| | km | |
56 |
| jak się nie pomyliłem  |
| | h | |
5 paź 20:34
Maciess: Dzięki. Robiłem to na ułamkach i gdzieś musiałem się walnąć
5 paź 20:35
Janek191:
| | 9 v1*v2 | |
vśr = |
| = |
| | 6 v1 + 3 v2 | |
5 paź 20:41
5 paź 20:45
śliwka: myszka pomożesz mi jeszcze w 1 przykładzie?
5 paź 20:46
5 paź 20:58
myszka:
Racja
J..
5 paź 20:59