Czy równanie stycznej do wykresu można skrócić?
WWW: Czy równanie stycznej do wykresu można skrócić?
5 paź 18:46
=== :
ciekawe
5 paź 18:48
Adamm:
5 paź 18:48
5-latek: Mozna na wykresie styczna skrocic
Rowniez rownanie stycznej mozesz skrocic
5 paź 18:49
=== : skrócić ... i wyrzucić
5 paź 18:55
5-latek: Dobry wieczor
=== ![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Dlaczego ?
masz rownane stycznej np y=6x+2 skraczasz przez 2 i masz y=3x+1
5 paź 18:57
5-latek: Witam
Adamm
5 paź 18:57
=== :
sądzisz, że to ta sama prosta
5 paź 18:59
=== :
jedyne co możesz zrobić to y=2(3x+1) ..... tylko po co
5 paź 19:00
5-latek: Jasne ze nie ale pytal sie czy mozna skrocic.
Mozna .
5 paź 19:02
Mila:
Napisz WWW jakie masz to równanie.
5 paź 19:04
5-latek: Dobry wieczor
Milu![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Pozdrawiam .
Przeciez widac ze z niego zgrywus smerf . Styczna do wykresu to chyba teraz 2 klasa albo 3
wiec juz powiniem
wiedziec ze sie nie skroci rownania bo dostanie inna prosta
natomiast wykres stycznej moze sobie skrocic bo przeciez wie jak wyglada linia prosta ( ze
nigdzie po drodze nie skreci w bok
5 paź 19:11
Mila:
Jeżeli ma równanie stycznej w postaci ogólnej:
2x+4y+10=0 /:2
x+2y+5=0
5 paź 19:18
5-latek: Milu ja to wiem
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Dlatewgo napisalem na poczatku ze mozna
Ale czekalem na to zeby sie odezwal chociaz raz .
5 paź 19:22
5-latek: Myslisz ze go to intersuje ?
na koncu napiszse ze wlasnie to to mu chodzilo ale w poscie na poczatku nie napisal juz tego
.
5 paź 19:28