matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole obszaru ograniczone liniami
Monika:
Proszę
! Obliczyć Pole Obszaru ograniczonego liniami a) y=2/x , y= −x+3 b) x
2
+ 2x − 3 , y= −3 oraz osią OX
5 paź 16:44
Adamm:
a) ∫
1
2
−x+3−2/x dx
5 paź 16:49
Adamm:
−∫
−3
1
x
2
+2x−3 dx − ( −∫
−2
0
x
2
+2x−3−(−3) dx )
5 paź 16:56