Pochodna z ułamkiem
Mateusz: Proszę o sprawdzenie mojego zadania z pochodnego.
| | 11 | | (−11)' * [3(x−2)2] − (−11) * [3(x−2)2'] | |
− |
| = |
| = |
| | 3(x−2)2 | | [3(x−2)2] | |
| | 3(x02)2−(−11*6(x−2) | |
|
| |
| | 9(x−2)4 | |
5 paź 16:21
5-latek: Na samym poczatku ju z(−11)'= ?
5 paź 16:27
Adamm: | | −11 | | −11 | | 1 | | −11 | | −2 | |
( |
| )'= |
| ( |
| )'= |
| ( |
| ) |
| | 3(x−2)2 | | 3 | | (x−2)2 | | 3 | | (x−2)3 | |
5 paź 16:28
Adamm: btw. (−11)'=0, więc twoje rozwiązanie jest niepoprawne
5 paź 16:33