d
Krzysiek: Mam kartkowke z zadań.
Szukałem przykładow w Internecie i trafiłem na taki.
W tym filmiku jest chyba błąd
https://youtu.be/2yVJBqoA1qs?t=3m12s
ponieważ dziedziną funkcji jest
x ∊ R\ {−3,−2}
Zgadza się?
Znajduje sie tam luka miedzy −3 i −2
4 paź 23:58
myszka:
D= (−∞, −3) U ( −2,∞)
5 paź 00:01
Krzysiek: myszka , tak jest napisane, ale wydaje mi się , że prawidlowe rozwiazanie to x ∊ R\ {−3,−2}
5 paź 00:02
Krzysiek: W tych punktach powinny być asymptoty?
5 paź 00:02
Ajtek:
Jest okej. Krzysiek, napisz dlaczego Tobie się wydaje, rozwiejemy Twoje wątpliwości.
5 paź 00:03
Krzysiek: Tam jest wszystko, tylko nie −3 i −2...
5 paź 00:03
Krzysiek: No ja nie rozumie, czy tylko ja to widzę?
5 paź 00:03
Ajtek:
Obejrzyj film dokładnie, do końca

Masz wszystko wyłożone.
5 paź 00:06
myszka:
| | 1 | |
f(x)= |
| D: x2+5x+6>0 ⇒ x∊(−∞, −3) U ( −2,∞) |
| | √x2+5x+6 | |
gdyby był mianownik bez pierwiastka
| | 1 | |
f(x)= |
| to D= R \{−3,−2} |
| | (x+3)(x+2) | |
5 paź 00:07
Krzysiek: AJjjj, jestem ślepy. Przepraszam
5 paź 00:08
Ajtek:
Jedyna rzeczą, do której się przyczepię to czas: 3:00, mowa jest o sumie, a powinna być
część wspólna.
5 paź 00:09
myszka:
5 paź 00:15