1 | n−n0 | ||
n0*m+ | *m2 | ||
2 | m |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
... = n0 *m + | (n−n0)*m = m(n0 + | (n−n0)) = m(n0 + | n − | n0) = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
= m( | n0 + | n) = | m(n0 + n) | |||
2 | 2 | 2 |
1 | n−n0 | 1 | 1 | 1 | |||||
n0m+ | *m2=n0m+ | (n−n0)m=n0m− | n0m+ | nm= | |||||
2 | m | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | (n+n0)m | ||||
= | n0m+ | nm= | ||||
2 | 2 | 2 |
1 | ||
.. = n0*m + | *{ n − n0)*m = m*( n0 + 0,5 n −0,5 n0) = m*(0,5 n0 + 0,5 n) = | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |