matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fajne zadanie
Karola:
3
√
128
−
3
√
54
= ?
4 paź 19:41
Jack:
3
√
128
=
3
√
2
7
=
3
√
2 * 2
6
=
3
√
2
*
3
√
2
6
=
3
√
2
* 4
3
√
54
=
3
√
27*2
=
3
√
27
*
3
√
2
= 3 *
3
√
2
3
√
2
* 4 − 3 *
3
√
2
=
3
√
2
4 paź 19:45
Adamm:
=
3
√
2
7
−
3
√
3
3
*2
=
3
√
2
6
*2
−3
3
√
2
=4
3
√
2
−3
3
√
2
=
3
√
2
4 paź 19:47