matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź parametr a wiedząc, że punkt A =(2,4)
mental2009:
Znajdź parametr a wiedząc, że punkt A =(2,4) należy do wykresu funkcji f(x), jeśli a) f(x) = (1−a)* x−4 b) f(x) =
a
x
4 paź 18:59
Adamm:
a) f(2)=(1−a)*2−4=4 (1−a)−2=2 a=−3
a
b) f(2)=
=4
2
a=8
4 paź 19:16