napisz wzor funkcji
pxp: Napisz wzór funkcji liniowej g, której miejscem zerowym jest liczba 4 i której wykres jest
prostopadły do wykresu funkcji f.
4 paź 18:23
Omikron: Przydałby się wzór funkcji f
4 paź 18:24
===:
... na co Ty
0mikron ... nie możesz się domyśleć albo wyinterpolować?
4 paź 18:48
Omikron: Jak można w ogóle prosić o pomoc i nie zapisać całej treści zadania?
4 paź 18:50
===:
jak wyżej
4 paź 18:52
Omikron:
4 paź 18:54
Janek191:

f(x) = a( x − 4) = a x − 4a
| | 1 | | 4 | |
Odp. g(x) = − |
| x + |
| |
| | a | | a | |
4 paź 20:15