pierwiastki
Kams31: co robię tu źle?
(2*√2−√7 + 2*√2+√7)2
(2*√2−√7) − 2 * (√2*√2−√7) * (√2*√2+√7) + (2*√2+√7)
4*√2 − 2*(8+2*√14−2*√14−7)
4*√2 − 2*(8−7)
4*√2− √2
wynik jest zły co robię tu źle? zastosowałem wzór skróconego mnożenia (a+b)2
3 paź 20:01
Adamm: (a+b)2=a2+2ab+b2
dla ciebie (a+b)2=a+2ab+b
3 paź 20:02
Janek191:
( 4 √2)2 = 16*2 = 32
3 paź 20:04
Kams31: aj przepraszam zapomniałem napisać że to początkowe (a+b)2 jest (√a+√b)2
3 paź 20:04
Adamm: bo tam jest − zamiast +
3 paź 20:05
Karolina:
...= 32
3 paź 20:05
Adamm: w drugiej linijce
3 paź 20:05
Adamm: nieważne, masz więcej błędów niż myślałem
3 paź 20:07
Kams31: no znów miss lecz to nic nie zmienia w odpowiedziach jest 4*√2+2
3 paź 20:07
5-latek: Ja pier.... Nastepny ulomny nawet porzadnie nie umnie zapisac zadania
3 paź 20:08
Adamm: Kams31
√2≠2
widzę że tego nie rozumiesz
3 paź 20:09
Kams31: nie ważne.. Tak czy owak dzięki za zerknięcie.
3 paź 20:13