matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uproś wyrażenie
xads:
x
2
+
1
x
x +
1
x
− 1
3 paź 18:15
zef:
x
3
+1
x
x
3
+1
(x+1)(x
2
−x+1)
=
=
=x+1
x
2
+1−x
x
x
2
−x+1
x
2
−x+1
3 paź 18:21
5-latek:
Odjete punkty za brak dziedziny .
3 paź 18:24