matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory vieta
Matematycznyamator:
Proszę o pomoc z obliczeniem
c
a
c
a
<0 c= 1 −
3
2
m a = 3m − 2 Proszę o wytłumaczenie w jaki sposób to jak najszybciej obliczyć
3 paź 17:36
Iryt:
c
1−
3
2
m
1−
3
2
m
2
2−3m
1
1
=
=
*
=
=−1*
=−
a
3m−2
3m−2
2
2*(3m−2)
2
2
3m≠2
3 paź 17:42