matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kk:
Oblicz pochodną
1−x
2
F (x) =
x−3
3 paź 16:50
zef:
(−2x)(x−3)−(1−x
2
)(1)
−2x
2
+6x−1+x
2
−x
2
+6x−1
=
=
(x−3)
2
(x−3)
2
(x−3)
2
3 paź 17:28