funkcje
Patyczak: Rozwiąż układ równań
{2|x| + y=0
{x − |y| =−1
3 paź 15:45
Kacper:
Rozpatrujesz przypadki lub graficznie robisz
3 paź 15:48
Patyczak: ok
3 paź 15:48
5-latek: 1 Dla x≥o i y>0
mamy
{2x+y=0
{ x−y=−1
Rozwiaz
2> Dla x≥0 i y<0 mamy
{2x+y=0
{x+y=−1
Jeszcze rozpatrz dla
3. x<0 i y≥0
4. x<0 i y<0
3 paź 15:51
Patyczak: wyszło
a
{|x|+|y|=4
{4|x|−y=1
tez na przypadki
3 paź 15:56
piotr1973: 1) x≥0, y≥0
{x+y=4
{4x−y=1
2) x≥0, y<0
{x−y=4
{4x−y=1
3) x<0, y≥0
{−x+y=4
{−4x−y=1
4) x<0, y<0
{−x−y=4
{−4x+y=1
3 paź 16:04