Rozwiąz ównanie
Meerev: wie ktoś jak zrobić to równanie?
|x+2| + |x2−4|+|x2+2x|=0
3 paź 14:14
===:
można w przedziałach ... a można trochę pokombinować
3 paź 14:16
PW: ... a jeżeli się rozumie, jakie wartości przyjmuje wartość bezwzględna, to zadanie jest banalne
3 paź 14:19
===:
|x+2|+|x−2|*|x+2|+|x|*|x+2|=0
|x+2|(1+|x−2|+|x|)=0 ... itd
3 paź 14:19
Jerzy:
IaI + IbI + IcI = 0 ⇔ a = 0 i b =0 i c = 0
3 paź 14:21
PW: Meerev, a przed chwilą miałeś podobne zadanie:
331888
3 paź 14:22
===:
... i to jest
b ó l
Zaczęły pojawiać się zadania w których choć trochę trzeba myśleć
3 paź 14:30