matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę podwójna.
Nowy:
Oblicz calke podwojna ∫∫
d
(2y)dxdy, gdzie obszarem celkowania D jest trójkąt o wierzchołkach D= A=(0,3) b=(2,−1) C= (2,5)
3 paź 10:24
piotr1973:
∫
0
2
∫
−2x+3
x+3
2y dy dx = 28
3 paź 12:26