matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka krzywoliniowa nieskierowana.
Nowy:
Oblicz ∫
x
(3x
2
+y)ds
⎧
x=2t+1
gdzie K:
⎩
y=t−2
, t∊(<−1,1>
3 paź 10:08
piotr1973:
∫
−1
1
(3(2t+1)
2
+t−2)
√
(x'(t))
2
+(y'(t))
2
dt = 10
√
5
3 paź 10:26