matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka krzywoliniowa skierowana.
Nowy:
Oblicz calke krzywoliniowa skierowana ∫ (2yz)dx+(2xz)dy+(2xy)dz, gdzie
⎧
x=2t+1
L:
⎨
y=t+3
dla t∊(0,1)
⎩
z=3t+1
2 paź 23:52
piotr1973:
dx=2dt dy=dt dz=3dt
130
∫
0
1
(2(t+3)(3t+1)+2(2t+1)(3t+1)+2(2t+1)(t+3))dt =
3
3 paź 08:18