Rozwiąż nierówność
lolek: Rozwiąż nierówność
podpowie ktoś jak za to się zabrać?
|x|+|y| ≤ 3
2 paź 22:57
Qulka: podzielić sobie układ współrzędnych na ćwiartki
2 paź 22:57
Qulka:

zamalowany w środku
2 paź 22:59
Mila:

|x|+|y| ≤ 3⇔
|y|≤−|x|+3
1) y≥0 obszar nad osią OX i osi OX
|y|=y
y≤−|x|+3 punkty leżące poniżej i na wykresie y=−|x|+3
2)y<0 obszar pod osią OX
|y|=−y
−y≤−|x|+3⇔
y≥|x|−3
y≥|x|−3 punkty leżące powyżej i na wykresie y=|x|−3
2 paź 23:08
Qulka: Mila napisz do mnie a33wawa@op.pl
2 paź 23:13
lolek: Dziękuje właśnie coś takiego mi się kojarzyło.
2 paź 23:22
bezendu:
Qulka Ty kiedyś wstawiałaś taki zbiór do całek powierzchniowych ? Masz może nazwę tego zbioru ?
2 paź 23:25
Qulka: a to nie był krysicki tom 2?
to może 200 całek...
2 paź 23:29
bezendu: To była chyba biblioteka matematyczna ?
2 paź 23:36
Antonni: Pewnie Wydawnictwo BIla Biblioteczka Opracowan Matematycznych .
sa tam tez zeszyty z calek . ja mam nr 9 o granicach .
2 paź 23:38
bezendu:
Tak, to jest to czego szukałem, dzięki.
2 paź 23:42
daras: ja mam wszystkie
3 paź 09:30
Metis: Wszystkie są w sieci.
Etuś kiedyś wstawiała
3 paź 09:40
Antonni: jak dzialaly torrenty org to bylo wszystko .
Teraz ich nie ma . Znasz Metis podobne ?
3 paź 10:20
Metis:
3 paź 10:22
Antonni: To trudno . NIc sie nie stało .
3 paź 10:25