matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
Patyczak:
5
25
27
((
)
−
9
: (
)
−
4
)*(
)
−
2
3
3
5
2 paź 12:47
Adamm:
=((5
−9
/3
−9
)*(5
2
/3)
4
)*(5/3
3
)
2
=5
−9
*5
8
*5
2
*(3
−9
*3
4
*3
6
)
−1
= =5*(3)
−1
=5/3
2 paź 12:52
Antonni:
na poczatek skorzystaj ze wzoru
a
b
−x
=
x
b
a
5
3
3
9
np (
)
−9
= (
)
9
=
3
5
5
9
2 paź 12:54
Patyczak:
3
9
3
3
3
(
:(
)
4
)*(
)
−
2
=
5
9
5
2
5
3
9
3
4
3
−
6
(
:
)*
=
5
9
5
8
5
−
2
3
5
3
−
6
*
=
5
1
5
−
2
3
−
1
5
=
5
−
1
3
wyszło
2 paź 13:10