matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
kk:
Proszę o pomoc Rozwiąż równania
2
x
3
4
2x
A)
=
3
√
2
12
√
2
2x
2
1
B) (0,5)
x
3
razy 4
x
2
−x
=
32do potegi x
1 paź 21:13
Qulka:
A 2
x
3
−4
=2
4x−x
2
x
3
−4=4x−x
2
1 paź 21:15
Adamm:
B) 2
−x
3
*2
2x
2
−2x
=2
−5x
2
−x
3
+2x
2
−2x
=2
−5x
−x
3
+2x
2
−2x=−5x x
3
−2x
2
+3x=0
1 paź 21:22