matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji z wartością bezwzględną
Adam:
y=x
2
−3|x|+2 Czy dobrze próbuję rozwiązać ten przykład? Na początek rysuje y=x
2
−3x+2 Δ=1 x
1
=2 x
2
=1
−1
q=
4
Punkt przecięcia osi OY y=2 Następnie odbijam względem osi OY?
1 paź 20:42
ICSP:
Rysujesz y = x
2
− 3x + 2 dla x ≥ 0 a następnie odbijasz go względem OY.
1 paź 20:45
Adam:
Dzięki wielkie
1 paź 20:47
Mila:
f(x)=x
2
−3|x|+2 g(x)=x
2
−3x+2 g(0)=2
3
x
w
=
2
1
y
w
=−
4
Dobrze masz.
1 paź 20:49