Jakie relacje zachodzą między zbiorami A i B ?
Patryk: a) A = (3;5) B = (2;6)
1 paź 13:29
Patryk: b)
A= (0;1) U {2} B ={0,1,2}
c)
A= [1;2] B= (0;1) U {2}
d)
A={x ε R: x2 = 16} B= {4}
1 paź 13:33
Patryk: Można wiedzieć od jakich założeń

? BO aktualnie nic mi to nie mówi
1 paź 13:38
Patryk: Ani troche
1 paź 13:41
Patryk: Myślę, że to nie ma nic wspólnego z przeglądarką...
1 paź 13:45
Orginalinho: Patryk nie sluchaj Jerzy bo to bot.
1 paź 13:45
Patryk: a) AUB?
1 paź 13:49
Patryk: Ewnetualnie mogę zapisać: ∀
x(x ∊ A v x ∊ B)
Nie wiem co tutaj jeszcze brakuje
1 paź 13:51
Orginalinho: Mowie Ci poczekaj na kogos innego
1 paź 13:51
Jack: a)
1)Widac ze te zbiory nie sa rowne
2)Widac ze nie zawieraja sie w sobie (inkluzja)
Zatem A ⊄ B
3)Ich iloczyn ma jakis przedzial wiec nie sa rozlaczne.
1 paź 13:55