matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę.
Hard:
lim
x→nies
=
e
5x
2x
2
30 wrz 21:01
Hard:
e
5x
granica=
2x
2
30 wrz 21:04
Adamm:
e
5x
∞
5e
5x
lim
x→
∞
= [
] = (z reguły hospitala) lim
x→
∞
=
2x
2
∞
4x
25e
5x
= lim
x→
∞
=
∞
4
30 wrz 21:17
Janek191:
e
5x
Nie " granica = ... ", ale funkcja f(x) =
!
2 x
2
1 paź 09:44
Hard:
Adamm, jak zrobiles 25 przez 4
1 paź 15:22
Hard:
Adamm juz wiem, z wzoru na ulamek w pochodnych
1 paź 15:27