funkcja wykładnicza
kk: Rozwiąż graficzne układy równań
a) { y=2x razy 2IxI − to mam zrobione
y=3/4x+314 − nie wiem jak narysować wykres to tej funkcji?
28 wrz 19:10
prezent.: 4x+13/4 jest pod ułamkiem, czy tylko 4x?
28 wrz 19:12
Antonni: Zapis funkcji jest niejasny
| | 3 | | 3 | |
Nie bede zgadywal czy to jest y= |
| x+3,75 czy y= |
| |
| | 4 | | 4x+3,75 | |
28 wrz 19:13
kk: 34 x +134
28 wrz 19:14
prezent.: zaznaczasz kropeczke dla x=1 będzie y=3/4+13/4=4, dla x=−3 będzie y=1 łączysz kropki i już.
28 wrz 19:17
Antonni:

To jest wykres funkcji y=0,75x+3,75
28 wrz 19:18
kk: dziękuję
28 wrz 19:21
Antonni: Musisz sobie poprawic bo zamiast y=0,75x+3,25 narysowalem y=0,75x+3,75 .
28 wrz 19:25
kk: czyli ostatecznie całość tego układu równań to jak ma wyglądać wykres bo mi coś nie wychodzi
28 wrz 19:27
Antonni:

Czarny y=2
||x|+x
czerwony y=0,75x+3,25
28 wrz 19:32
kk: Dziękuję bardzo za pomoc
28 wrz 19:37