matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Srednia arytmetyczna liczb A i B jest równa k. Jeżeli A = 6k to ile jest równe B
Tom:
Srednia arytmetyczna liczb A i B jest równa k. Jeżeli A = 6k to ile jest równe B?
28 wrz 18:56
Ajtek:
A+B
=k
2
A=6k
6k+B
=k
2
Rozwiąż to równanie z niewiadomą B.
28 wrz 18:58