Ola: Tak, więc obliczyłam dziedzinę (2−x)(x+3)≥0, która wyszła mi x∊(−
∞,−3> ∪ <2,+
∞) i rozważyłam
dwa przypadki;
I przypadek: x+1≥0 −> wyznaczyłam część wspólną z dziedziną, która mi wyszła <2,+
∞)
tu lewa strona jest <0 oraz prawa >0 i rozwiązałam to równanie podnosząc je do kwadratu, czyli
(2−x)(x+3)≤x+1 / ^
........ doszłam do tego:
−2x
2−3x+5≤0 −> z delty wyszły mi dwa rozwiązania x1= 1 oraz x2=−2,5
Wyznaczyłam rozwiązania x∊(−
∞,−2,5> ∪ <1, +
∞)
II przypadek x+1<0 i tu również wyznaczyłam część wspólną z dziedziną, czyli x∊(−
∞, −3>
rozwiązałam równanie podnosząc je do kwadratu, czyli
(2−x)(x+3)≤x+1 / ^
........ doszłam do tego
−2x
2−3x+5≥0 −> z delty wyszły mi dwa rozwiązania x1= 1 oraz x2=−2,5
Wyznaczyłam rozwiązanie x∊<−2,5, 1>
Co dalej

Dobre jest w ogóle to częściowe rozwiązanie
Ola: Ok, dzięki za skorygowanie

wszystko jest teraz jak należy