Ile rozwiązań ma równanie |2|x+3|-3|=3 ?
Kuba: Ile rozwiązań ma równanie |2|x+3|−3|=3 ?
28 wrz 00:10
Antonni: narysuj wykres funkcji y=|2|x+3|−3| i i wykres funkcji y=3
28 wrz 00:16
piotr1973: |2|x+3|−3|=3
2|x+3|−3=−3 ∨ 2|x+3|−3=3
|x+3|=0 ∨ |x+3|=3
x+3=0 ∨ x+3=3 ∨ x+3=−3
x =−3 ∨ x = 0 ∨ x =−6
28 wrz 08:05
Antonni:

Mozna bylo takze zrobic wykres bo pytali o liczbe rozwiazan .
28 wrz 12:07
Saizou :
zależy jak zinterpretujesz równanie
y=|2|·x+3·|−3| w sensie że wartość bezwzględna z 2 a potem wartość bezwzględna z −3
jak tak to masz y=2x+9
a tak jak kolega
piotr1973 to już masz rozwiazanie
28 wrz 12:35
Antonni: Saizou ja to rozumiem .
Mozna zrobic i tak i tak bo w zadaniu nie pytali o konkretne rozwiaznia tylko o liczbe .
Zastanawiam sie tylko dlaczego tak pozno daje to zadanie mi majac podpowiedz za 6 minut nie
odpowiada .
Ale to nie moj problem .
28 wrz 12:42
Saizou :
Tacy są niektórzy uczniowie że tylko gotowiec i wsio.
28 wrz 12:48
Jerzy:
Witam Panów

Zapis: I2Ix+3I−3I = 3 jak dla mnie , jest jednoznaczny.
28 wrz 12:59
Saizou :
Cześć
Jerzy dla mnie też
28 wrz 13:01
Kuba: Kurcze dziękuję bardzo. Bardzo mi pomogliście
28 wrz 16:49
Kuba: i wcale nie czekałem na gotowca

dzięki wam naprawdę już zrozumiałem
28 wrz 17:09