Przekształcenia wykresu funkcji
Stark: Wykonując odpowiednie przekształcenia wykresu funkcji y=2
x naszkicuj bardzo starannie wykres
funkcji f(x)=|2
x+2 − 1| − 3 dla x∊R i omów jej własności
Nie wiem jak opisać przekształcenia i narysować wykres

Będę wdzięczna za każdą pomoc

Pozdrawiam
27 wrz 22:06
Antonni: To jest pewnie zadanie ze starego zbioru zadan
Zeby wykonac bardzo starannie wykres tej funkcji to nalezy miec
a) papier milimetrowy
b) krzywiki
jesli tego nie masz to jutro kup i zrob staranny wykres
1. Rysujesz wykres y=2x
2. Przesuwasz go o 2 jednoski w lewo masz y=2x+2
3 y=2x+2 obnizasz o jedna jednostke o dol i masz y=2x+2−1
4. Na ten wykres nakladasz wartosc bezwzgledna i masz wykres y=|2x+2−1|
5 Wykres y=|2x+2−1| obnizasz o 3 jednostki w dol i masz swoj wykres
27 wrz 22:15
===:
... oj
Antonni ... Ty chyba jesteś w moim wieku.
Gdzie teraz można kupić krzywiki i kto jeszcze wie co to jest
27 wrz 22:26
Antonni: Zgadza sie
===
Chyba widzialem ostanio w jakims hipermarkecie
27 wrz 22:28
Stark: Dziękuje bardzo za pomoc
27 wrz 22:31