jak naszkicować krok po kroku te przykłady?
ja: 1)f(x)=2sin|2x|−1
2)f(x)=|tg2x−1|
3)f(x)=|1/2cos(|x|+3.14/4)|+1
27 wrz 21:40
Antonni: Twoja wola
27 wrz 21:44
Antonni: Nie zauwazylem slowa jak
27 wrz 21:47
Adamm:

1) czerwony
2) niebieski
3) zielony
dla porównania
27 wrz 21:47
Adamm: no więc tak
1. narysuj f1(x)=sin2x, f2(x)=f1(|x|) kalka z dodatnich na ujemne, f3(x)=2f2(x)
skalowanie,
f4(x)=f3(x)−1 przesunięcie o wektor v[0;−1]
27 wrz 21:50
Adamm: 2. narysuj f1(x)=tg2x, f2(x)=f1(x)−1 przesunięcie o wektor v[0;−1], f3(x)=|f2(x)| odbicie
od osi x
z 3 się sam baw, lub może ktoś z forum ci pomoże
27 wrz 21:52