prosze o rozwiazanie i wytlumaczenie
natalia770: Rozwiaz rownanie( funkcja kwadratowa) U {2x+1}{x−2} = 3
U {3x−2}{2x+1}=−2
U {−3x+4}{x−1}=U {4}{x−4}−3
27 wrz 21:05
Adamm: rozwiąże 1 dla przykładu
Z: x−2≠0 ⇒ x≠2, D:x∊ℛ−{2}
2x+1=3x−6
7=x
rozwiązanie należy do dziedziny
27 wrz 21:07
Adamm: nie rozumiem czemu napisałaś funkcja kwadratowa skoro to funkcja tkzw. homograficzna lub
ogólniej wymierna
27 wrz 21:08
Adamm:

dla pokazania rozwiązanie graficzne (2)
mamy rozwiązanie dla x=0
27 wrz 21:10
natalia770: Dziękuję bardzo
27 wrz 21:12