prosze bardzo o pomoc
kacia: oblicz pochodne funkcji : f(x)=5ln10x
8 sty 03:24
kacia: i druga : 3ln 5/(x−2)
8 sty 03:46
jo:
| | x−2 | | −5 | | −3 | |
2) = 3* |
| * |
| = |
| |
| | 5 | | (x−2)2 | | x−2 | |
8 sty 09:26
jo: | | 5 | |
2) wynik dla funkcji 3ln ( |
| ) |
| | x−2 | |
8 sty 09:27
kacia: dziekuje slicznie. a czy moglabym dostac wzor na rozwiązanie tych zadan? czyli wyrazenia "ln"
zamienia się na odwrotność ułamka?
8 sty 12:03
jo:
nic więcej nie trzeba wiedzieć tylko pamiętać o funkcji wewnętrznej.
8 sty 12:05
kacia: bardzo dziekuje za pomoc
8 sty 12:37
jo: proszę
8 sty 12:41